Spotify Video's

Spotify Video’s

Inderdaad, het nieuws was eigenlijk al langer bekend, maar het treedt nu eindelijk ook echt in werking. Wat in mei van vorig jaar voor een eerste maal door Spotify werd aangehaald, wordt werkelijkheid. De streamingdienst die zich tot hiertoe enkel op muziek richtte, zal vanaf deze week ook video content gaan verspreiden. Op Nederland en België is het nog even wachten, want Spotify liet weten dat eerst de gebruikers in Amerika, Duitsland, de UK en Zweden van de video’s zullen kunnen genieten. De Android app is eerst aan de beurt, gevolgd door de iOS app ergens volgende week.

Aan de vraag van de gebruikers beantwoorden

Spotify liet weten dat ze de afgelopen maanden al verschillende tests met video content hebben uitgevoerd en dat ongeveer 10% van de gebruikers in de eerder genoemde landen de video’s hebben bekeken. Volgens Spotify willen ze met de video’s in de eerste plaats aan de vraag van hun gebruikers beantwoorden en niet zo zeer meer winst maken.

Wat we mogen verwachten? Verwacht hierbij eerder korte videos die contextgerelateerde informatie zullen geven. Zo werkt Spotify ook met het bedrijf Tastemade samen om specifieke en nieuwe contentgerelateerde video’s te ontwikkelen.

Concurrentie voor YouTube en Vimeo

Of het aanbieden van video content een succes wordt, is natuurlijk nog koffiedik kijken. Spotify betreedt hiermee de reeds bewandelde paden van niet te onderschatten concurrenten zoals YouTube en Vimeo. Wel is uit onderzoek gebleken dat het aanbieden van contextueel gerelateerde video’s de gebruiker vaak aanzet om ook de eigenlijke clip van een nummer te gaan bekijken.