Samenwerking Sonos en Spotify

Met het draadloze systeem sonos kunt u muziek afspelen door het hele huis. Voor de Europese Sonos klant was het een grote wens om een koppeling met Spotify te maken. Daniel Ek de oprichter en CEO van Spotify is uitermate blij met de samenwerking tussen Spotify en Sonos. Hij vind het geweldig dat Spotify klanten vanuit elke kamer in het gehele huis naar Spotify kunnen luisteren.

Wat heb je nodig voor Spotify op Sonos?

Om de Sonos dienst te kunnen gebruiken heeft u een aantal dingen nodig. U heeft een Sonos Zone Player nodig, bijvoorbeeld het Sonos S5 alles in één draadloze muzieksysteem. Ook heeft u een sonos afstandsbediening nodig. Het is overigens ook mogelijk een gratis App te downloaden voor de iPhone, iPod Touch en de Ipad, zodat u het systeem hiermee kunt besturen. U kunt dan met de controller uw Sonos systeem bedienen vanuit elke kamer. Om spotify op uw Sonos apparaat te kunnen afspelen heeft u echter wel een Spotify Premium abonnement nodig. Dit Spotify abonnement kost 10 euro per maand.

Waarom Spotify op Sonos?

Spotify kunt u natuurlijk al op diverse apparaten beluisteren. Sonos biedt de mogelijkheid om Spotify draadloos door het gehele huis te beluisteren. In elke kamer dezelfde muziekervaring en te bedienen vanuit elke kamer in het gehele huis. De spotify bibliotheek bevat miljoenen nummers en niet te vergeten dat hier elke dag nog eens 10.000 nieuwe nummers bijkomen.

Spotify gebruiken op Sonos

Met de Sonos controller kunt u naar het muziekservice menu gaan, daar kunt u Spotify selecteren. Vanuit dit menu kunt u zoeken in Spotify naar u gewenste artiest, album of nummer. U kunt ook Spotify Playlists afspelen op het Sonos Systeem. Hiervoor heeft u echter wel de Spotify Desktop applicatie nodig. Vanuit deze applicatie kunt u playlists maken en opzoeken. Deze playlists kunt u in het Sonos systeem weer terug vinden onder Spotify > Playlists. U kunt helaas geen playlists aanmaken, wijzigen of delen via het Sonos systeem dit zal echt moeten via de Spotify Desktop applicatie. Als u gebruik heeft gemaakt van deze Spotify applicatie kunt u de gewijzigde playlists, aangemaakte playlists wel beluisteren via het Sonos systeem en het uiteraard zo weer delen met uw vrienden. Er komen regelmatig updates uit welke nieuwe features ondersteunen voor zowel de Apps en het Sonos-systeem zelf.