Gratis muziek downloaden

Spotify Download

Alles over Spotify!

Nieuwe interface Spotify App

spotify-home-001-1024x911 spotify-oudnieuw-001-1024x911

Spotify is gestart met een grote verandering van de interface van de app. Hierbij is met name het menu verandert, van het linkermenu naar een menu onderin de app. De verandering wordt niet gelijk voor iedereen doorgevoerd maar zal op korte termijn bij alle gebruikers zichtbaar worden. Na deze wijziging zal Spotify ook helemaal voldoen aan de iOS richtlijnen.


Lees verder...

Spotify Gaming

Eigenlijk elke gamer doet het wel, een achtergrondmuziekje aanzetten. Het is daarom ook niet gek dat Spotify hierop inspringt en Spotify Gaming lanceert. naast playlists is er ook een sectie met soundtracks van Call of Duty tot Pokemon. De nieuwe categorie is te vinden binnen alle apps onder Genres en stemmingen.

 


Lees verder...

100 miljoen actieve gebruikers op Spotify

spotify-2

Via de Wall Street Journal heeft Spotify bekend gemaakt dat ze inmiddels alweer 100 miljoen actieve gebruikers hebben. Vorig jaar waren er rond deze tijd 75 miljoen gebruikers.


Lees verder...

Spotify streamen via T-Mobile’s Binge On

Binge On van T-Mobile

Binge On van T-Mobile

T-Mobile kondigde gisteren aan dat er nieuwe diensten aan haar Binge On programma zullen toegevoegd worden waardoor haar draadloze abonnees via bepaalde apps video’s zullen kunnen streamen zonder daarvoor hun mobiele datalimiet te kelderen.

Spotify en T-Mobile al langer partners

Enkele van de bekendste nieuwe diensten On zullen toegevoegd worden zijn NBC, Qello Concerts, Radio Disney en Univision. Daarnaast zijn verschillende muziek streamdiensten die vandaag al data-free muziekstreaming aanbieden via het T-Mobile Music Freedom programma, ondersteuning gestart voor het verspreiden van video’s via Binge On. Denken we hierbij maar aan Google Play Music en Spotify. Spotify en T-Mobile zijn al langer partners en hopen hun samenwerking in de toekomst nog te versterken en uit te breiden.


Lees verder...

Soundtrack Your Brand sluit deal met McDonald’s

soundtrack your brand

soundtrack your brand (onderdeel van Spotify)

Soundtrack Your Brand, een zakelijke muziekdienst die door Spotify ondersteund wordt, werd onlangs in Amerika gelanceerd en kondigde ook een globale deal met fastfoodketen McDonald’s aan. Het bedrijf werd in 2013 samen met Spotify in Zweden opgericht en het levert hierbij op maat gemaakte playlists voor onder meer Nike en Starbucks. Soundtrack Your Brand richt zich op kleine zaken en grote keren en wil via muziek de klanten langer in de winkel houden en de omzet doen toenemen. Dankzij de deal met McDonald’s zal Soundtrack Your Brand nu over de ganse wereld voor aangepaste muziek in jouw fastfoodketen zorgen. In Zweden gebruikt al meer dan 60% van de McDonald’s filialen deze muziekdienst.


Lees verder...

Zoek je Game of Thrones personage via Spotify

Game of Thrones Test

Game of Thrones Muzieksmaak

Om seizoen 6 van Game of Thrones te vieren, heeft Spotify een nieuwe website gelanceerd die je aan de hand van jouw muzikale voorkeur aan een personage uit de populaire reeks linkt. Star Wars fans zullen zich misschien nog herinneren dat Spotify ooit iets gelijkaardig deed toen The Force Awakens uitkwam. Natuurlijk is en blijft het allemaal maar een leuk spelletje en is het een beetje giswerk van Spotify om je net aan dat bepaald personage te linken. Je kan niet alleen op zoek gaan naar jouw ideale GoT muziekmatch, maar je kunt ook naar de verschillende playlist van de Game of Thrones acteurs luisteren. koffiedik kijken welk personage nu precies naar welke muziek zou luisteren?

Doe de Spotify Game of Thrones test

Lijkt dit ook jou wel leuk surf dan snel naar spotify-gameofthrones.com/mymatch en vind jouw GoT Spotify muziekmatch.


Lees verder...

De 10 meest tijdeloze jaren 90 liedjes volgens Spotify gegevens

Spotify

Ben jij net zoals ik een kind van de jaren 90? Of beter gezegd een kind dat in de jaren 80 werd geboren en dat helemaal in de muziekwereld van de jaren 90 werd ondergedompeld? Dan weet je even goed als ik dat enkele van de nummers uit de gouden jaren 90 nog steeds ergens in ons achterhoofd zijn blijven hangen en dat we bij het horen van enkele noten van een van deze nummers we weer nostalgisch en reikhalzend aan de tijden van toen terugdenken.


Lees verder...

Trekt Spotify weg uit Zweden?

Spotify Hoofdkantoor in Zweden

Spotify Hoofdkantoor in Zweden

De Zweedse muziekstreaminggigant Spotify zei afgelopen dinsdag dat het Zweden de rug zou toekeren voor verdere uitbreidingen in het land als er niets aan de hoge taksen, het tekort aan degelijke woningen en het verouderde schoolsysteem zou gedaan worden.

Daniel Ek en Martin Lorentzon, die Spotify in 2008 oprichtten, publiceerden een open brief op de website Medium, waarin ze hun bekommernissen met betrekking tot Zweden in detail uit de doeken deden.

“De mensen die de wetten stemmen en bepalen, moeten zich realiseren dat we beroep moeten doen op een globale talentenmarkt en daar moeten concurreren en dat de prijs voor inferieure omstandigheden hoog kan zijn. We overleggen nu of we onze huidige business in Stockholm of in New York gaan laten groeien,” schreven ze.

Werknemers spotify vinden geen huurwoning in Zweden

De twee wisten ook nog te vertellen dat ze momenteel veel moeilijkheden ondervinden om kwalitatieve personeelsleden aan te werven omwille van het tekort aan huurappartementen in de hoofdstad Stockholm, waar Spotify haar hoofdkwartier heeft en waar de gemiddelde wachttijd om officieel een appartement te verkrijgen momenteel 13 jaar is. Er bestaat in Zweden ook een onofficieel systeem maar deze verhuurtijden zijn vaak voor een korte termijn, soms illegaal en de huurprijzen voor deze woningen zijn overdreven hoog ten opzichte van normale huurprijzen. De enige optie voor mensen die op zoek zijn naar een woning is om er een te kopen.

“Het is moeilijk om mensen te overtuigen voor Spotify naar Zweden te komen en meteen een duur appartement te kopen,” zeiden Ek en Lorentzon. Het duo kloeg ook over het gebrek aan degelijke programmeercursussen in de Zweedse scholen.

Zweedse belastingen op aandelen veel te hoog

“Houtbewerking is nog steeds een verplicht vak in Zweden, terwijl programmeren dat niet is,” vertelden ze. Tot slot uitten ze ook hun ongenoegen over de hoge Zweedse belastingen op bijvoorbeeld aandelen. Volgens hun berekening betaalt men in Zweden 70% belasting terwijl dat maar 25% in Duitsland en 15 tot 20% in Amerika is.

“Stel je voor hoe fantastisch het zou zijn als Zweden een land zou zijn waar werknemers mee eigenaar van hun bedrijf zouden kunnen worden,” schreven ze. Ze herinnerden de Zweedse staat dat van de 5 grootste start-ups in het land (Spotify, Skype, King, Mojang en Klarna), er momenteel al 3 in Amerikaanse handen zijn.


Lees verder...

Smarter Playlists helpt je perfecte Spotify playlists te maken

We kennen het allemaal wel. Het gesukkel met het samenstellen van de ideale playlist. Een slecht nummer hier, teveel dezelfde nummers daar,… Echt professioneel kan je de meeste playlists dan ook niet noemen. Maar niet getreurd, om dit euvel uit de wereld te helpen, is er nu Smarter Playlists, vrij vertaald “Slimmere Playlists”. En het moet gezegd worden deze tool doet ook echt wat ervan verwacht wordt, een betere naam had men dus niet kunnen kiezen. Om dit te bereiken , wordt er in het volledige Spotify muziekarchief gedoken en kan je naar hartenlust combineren en filteren om zo de op maar gemaakte playlist te creeëren.


Lees verder...

Kanye West plaats muziek nieuw album op Spotify

Kanye West

Kanye West

Rap superster Kanye West veranderde op één of andere manier van koers wat betreft zijn nieuwe album The Life of Pablo waaraan hij momenteel nog aan het werken is. De eerste single van zijn nieuwe album, “Famous”, werd maandagochtend immers ter beschikking gesteld voor streaming op zowel Spotify als Apple Music en Google Play. Het is de eerste keer dat de Amerikaanse artiest delen van zijn nieuwe album buiten Tidal, de streamingdienst waar hij zelf mede-eigenaar van is, ter beschikking stelt. Ondanks dat dit verheugende nieuws is, kondigt het geen verandering in mindset aan van Kanye West. Hij wilde het album nooit te koop aanbieden en op dit moment is “Famous” nog steeds niet te koop aangeboden….niet op Tidal maar ook niet op andere streamingdiensten zoals Spotify.

Kanye West album The Life of Pablo ooit volledig beschikbaar?

De versie van “Famous” die momenteel beschikbaar is, verschilt ook een klein beetje van de versie die fans eerder via Tidal te horen kregen. Het beantwoordt op deze manier aan de visie van Kanye West over zijn nieuwe album. Hij wilt van zijn nieuwe album namelijk een levende, ademende, veranderende en creatieve expressie maken. De idee dat The Life of Pablo misschien nooit afgewerkt zal worden, roept herinneringen op aan andere onafgewerkte meesterwerken uit de geschiedenis van de popmuziek. Misschien wel het bekendste voorbeeld hiervan is het album ‘Smile’ van de Beach Boys, wat de groep in 1966-67 begon op te nemen maar wat nooit werd uitgebracht omdat lead zanger Brian Wilson nooit een beslissing over de uiteindelijke finale versie kon nemen. Het project werd wel weer in 2004 opgepikt waarbij alle nummers opnieuw werden opgenomen en het succesvolle album Brian Wilson Presents Smile op de markt kwam. Dus als de geschiedenis zich herhaalt dan kunnen we het nieuwe Kanye West album The Life of Pablo misschien tegen 2053 op de markt verwachten. In tussentijd moeten we het dan maar doen met onderdelen die op streamingdiensten zoals Spotify beschikbaar worden. We houden Spotify in ieder geval voor jullie in de gaten en laten geen enkel Kanye West nieuwtje aan ons voorbijgaan.


Lees verder...

Spotify nieuws

  • Partners

"Spotify Download helpt u graag!"

Dit is niet de officiele website van Spotify. Deze website is uitsluitend bedoeld ter ondersteuning en promotie van dit product. De officiele website van Spotify.com vind u hier. U wordt aangeraden Spotify te downloaden vanaf hun officiele mirrors. De link naar deze mirror vind u hier.
Gratis muziek downloaden