We kennen het allemaal wel. Het gesukkel met het samenstellen van de ideale playlist. Een slecht nummer hier, teveel dezelfde nummers daar,… Echt professioneel kan je de meeste playlists dan ook niet noemen. Maar niet getreurd, om dit euvel uit de wereld te helpen, is er nu Smarter Playlists, vrij vertaald “Slimmere Playlists”. En het moet gezegd worden deze tool doet ook echt wat ervan verwacht wordt, een betere naam had men dus niet kunnen kiezen. Om dit te bereiken , wordt er in het volledige Spotify muziekarchief gedoken en kan je naar hartenlust combineren en filteren om zo de op maar gemaakte playlist te creeëren.

De mogelijkheden van Smarter Playlists

Wie de interface van Smarter Playlists voor de eerste maal aanschouwt, zal misschien even de wenkbrauwen fronsen, maar zal ook al snel ontdekken dat het toch allemaal logischer is dan eerst gedacht. Je bent er dan ook snel mee weg.

In het onderstaand voorbeeld zie je hoe Smarter Playlists er bijvoorbeeld in de praktijk aan toegaat. Je kiest enkele hoofdcategorieën (ook wel sources genoemd) waaruit nummers worden genomen. Vervolgens kan je bijvoorbeeld instellen hoeveel nummers je per source als sample wenst. Die voeg je dan allemaal samen tot 1 playlist en dan is het shuffelen geblazen. Wie nog wat extra wilt, kan bijvoorbeeld ook een Range Filter instellen zodat enkel de nummers met een bepaalde dansbaarheid of een bepaald aantal beats per minuut worden opgezocht. Ook leuk vonden we het feit dat je de tool automatisch nieuwe playlists kan laten aanmaken. Zo kozen wij ervoor om Smarter Playlists elke eerste maandag van een nieuwe maand een nieuwe playlist te laten creeëren aan de hand van onze persoonlijke voorkeuren.

Smarter Playlists Voorbeeld

Smarter Playlists Voorbeeld

Voor wie het nog niet duidelijk is, zijn er nog twee hulpmiddelen. Allereerst vind je op Youtube onderstaand handige Demovideo

Surf daarnaast zeker ook eens naar http://smarterplaylists.playlistmachinery.com/ , waar je alle informatie met betrekking tot deze fantastische tool kunt terugvinden

Veel plezier alvast met het samenstellen van je playlist!