Het is eens wat anders, mensen proberen te matchen op basis van hun muzieksmaak. Toch is het net dat wat Spotify voor de komende weken, met Valentijn in het verschiet, op het oog heeft. Om dit tot een goed einde te brengen, zal de streamingdienst deze donderdag de app Music Matchmaker lanceren. Een app die ook al vorig jaar zijn nut heeft bewezen toen er maar liefst meer dan 200.000 gebruikers op zoek gingen naar hun ideale muziekpartner.

spotify music matchmaker

Spotify Music Matchmaker Logon Scherm

Hoe werkt Music Matchmaker precies?

Het principe van de app is heel eenvoudig. Je meldt je aan op de app, voert wat gegevens in zoals je locatie en je muzieksmaak, en de app gaat automatisch op zoek naar jouw ideale matchen. Op deze manier kom je in contact met personen die dezelfde muzieksmaak delen en wordt Music Matchmaker misschien wel de start van een mooie relatie.

Muziek verbindt mensen

Nienke Dettmeijer van Spotify Benelux is alvast razend enthousiast en hoopt dat ze hiermee singles kunnen helpen om rond Valentijnsdag hun ideale match te vinden. Ze benadrukt dat muziek mensen verbindt en dat een gedeelde liefde voor muziek vaak de basis van de sterkste relaties is. Net daarom dat Spotify als muziek streamingdienst voor het liefdespad van de muziek kiest.

Music Matchmaker beschikbaar in 12 landen

De app zal in 12 landen gelanceerd worden, namelijk: Frankrijk, Duitsland, Finland, Denemarken, Nederland, Turkije, België, Zweden, Italië, Spanje, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk.

Je registreren voor Spotify Music Matchmaker kan hier