Fresh Finds - Spotify

Fresh Finds – Spotify

Als navolging op het succes van Discover Weekly, de gepersonaliseerde playlist die je iedere week twee uur op maat gemaakte muzikale aanbevelingen doet, willen we jullie nog graag een andere manier voorstellen om nieuwe muziek te ontdekken en jouw muzieksmaak te verruimen. Hartelijk welkom Fresh Finds!

Vanaf begin deze maand, met iedere woensdag een nieuwe update, laat Fresh Finds je kennis maken met de laatste nummers van onbekende artiesten op Spotify die de interesse van muziekliefhebbers wereldwijd opwekken, maar nog niet wereldwijd bekend zijn.

Smaakmakers voorspellen toekomstige hot en trendy muziek

Door een combinatie van mens en machine zijn de playlists een automatische mix van nummers binnen 5 genres van muziek, ondersteund door een analyse van Spotify ‘tastemakers’. Fresh Finds gaat op zoek naar welke nummers mensen bezighouden op blogs en muziek websites die miljoenen uren van Spotify luisteren op hun conto hebben staan. Op deze manier kunnen de mensen van Spotify anonieme luisterpatronen van fans over de hele wereld analyseren en in ‘beeld’ brengen om zo opkomende artiesten en nummers te bepalen en aan jou voor te stellen. Dit zijn de smaakmakers die enigszins voorspellen welke muziek binnenkort hot en trendy zal zijn en die je dan ook via Fresh Finds te horen zult krijgen.

“Spotify legt steeds de focus op artiesten en hun luisteraars. Met Fresh Finds gaan we op zoek naar newbees waarbij we proberen te analyseren en begrijpen waarom onontdekte artiesten een immense schare fans kunnen opbouwen,” zegt Dr. Brian Whitman, Hoofd Wetenschap bij Spotify. “Door het luistergedrag van zogenaamde top-smaakmakers te analyseren, zijn we in staat om nieuwe doorbrekende artiesten te voorspellen en hun hits in playlists met de meest veelbelovende nummers te krijgen.”

Wij zijn alvast grote liefhebbers van Fresh Finds en maken er al lustig gebruik van! 5 van de artiesten die onlangs op 2016 SXSW Spotify House in Austin werden aangekondigd, kwamen aan het oppervlak via het nieuwe programma: TOTEM, Kacy Hill, D.R.A.M, MUNA en Anderson .Paak.

Hoe Fresh Finds playlist oproepen?

In Amerika, Engeland, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië is Fresh Finds eenvoudig toegankelijk via de browser. In andere landen kan er manueel, via zoeken en links, naar het programma gesurft worden. Zorg er wel voor dat je jouw favorieten voor het einde van de week bewaart want elke woensdag verschijnt er een nieuwe playlist.