Rihanna

Rihanna

Spotify vierde de Maand van de Geschiedenis van de Vrouw en natuurlijk de Internationale Vrouwendag niet alleen door de hitlijst van de meest populaire vrouwen op de streamingdienst te publiceren, maar ook door een handvol nieuwe initiatieven die erop gericht zijn om de aandacht voor vrouwen in de muziek te verhogen, in het leven te roepen.

Groot verschil tussen Amerikaanse en globale vrouwen lijst

We zien wel dat er in de Spotify Populairste Vrouwen Lijst een groot verschil is tussen wat mensen globaal en wat mensen in Amerika graag horen. Sommige popsterren zoals Beyoncé, Rihanna en Ariana Grande zijn overal ter wereld geliefd, graag gehoord en populair terwijl andere artiesten dan weer op slechts 1 van de lijsten verschijnen. Zo vervolledigen Sia en Meghan Trainor de wereldwijde lijst terwijl Nicki Minaj dan weer op nummer 2 staat in de Amerikaanse lijst, maar nergens in de globale lijst opduikt.

Spotify is meer dan muziek alleen

Het streamingplatform Spotify stelde ook Women in Music & Culture Today voor, een programma dat de focus op vrouwen binnen allerhande vormen van kunst en cultuur wilt leggen, van muziek over de dichtkunst tot de literatuur. Op deze manier wil Spotify zich presenteren als een dienst die veel meer aanbiedt dan enkel liedjes en albums. Er zullen ook stelselmatig nieuwe playslists met enkele vrouwelijke artiesten verschijnen. Terwijl de “Women in Pop”-lijst misschien niet zo verrassend zal zijn, zou de “Women in Metal”-lijst misschien wel interessant kunnen zijn om te bekijken.

Hier de volledige lijst van de meest populaire vrouwen op Spotify:

  1. Rihanna
  2. Ariana Grande
  3. Beyoncé
  4. Ellie Goulding
  5. Katy Perry
  6. Lana Del Rey
  7. Sia
  8. Adele
  9. Selena Gomez
  10. Meghan Trainor