David Bowie

David Bowie

Treurende David Bowie-fans alsook mensen die de vroegere nummers van Bowie wel eens opnieuw wilden horen, hebben ervoor gezorgd dat de cijfers voor de nummers van de zangers op muziekplatforms zoals Spotify en iTunes met een razende vlucht de hoogte inschoten. De iconische zanger, die op 8 januari, zijn verjaardag, een nieuw album op de markt bracht, stierf zondag 10 januari na een slepend gevecht van 18 maanden tegen kanker.

Bowie immens populair op Spotify

Spotify meldde nu dat de nummers uit de catalogus van Bowie meteen na het nieuws van zijn dood wereldwijd maar liefst 2700% meer werden beluisterd dan normaal. Op het moment van dit schrijven, zijn de meest gestreamde nummers de ballade “Heroes”, “Under Pressure”, “Space Oddity” en “Let’s Dance”.

Blackstar als afscheidsgeschenk voor fans

Bowie was een van de meest invloedrijke zangers van zijn generatie en publiceerde maar liefst 25 albums. In de vroege jaren 70 werd Bowie echt bekend bij het grote publiek en door de jaren heen nam hij verschillende personaliteiten aan. Zijn laatste album Blackstar was volgens zijn producer een afscheidsgeschenk voor zijn fans.