Zelfs als je als grote Spotify-fan elke dag weer naar de beste nummers via de streamingdienst luistert, dan zijn er waarschijnlijk nog opties en functionaliteiten waar je geen weet van hebt, maar die toch handig kunnen zijn. Denk maar aan het luisteren naar de Spotify Discover Weekly Playlist en het toevoegen van nummers die je al lang vergeten bent maar die je ooit eens beluisterd hebt.

De Spotify’s Discover Weekly Playlist beluisteren en archiveren

Spotify begint het jaar met de geweldige Discover Weekly playlist. Iedere maandagmorgen maakt de streamingdienst automatisch een lijstje van nummers die perfect op je muziekvoorkeur is afgestemd en die automatisch in je lijst van playlists verschijnt. En dit zonder enige inschrijving of andere acties die moeten ondernomen worden. Spotify is op deze manier als het ware een vriend die je muzieksmaak begrijpt en kent en die voor jou een aangepaste playlist maakt. Het principe is zeer eenvoudig; Spotify gaat kijken naar alle muziek die je ooit op Spotify hebt afgespeeld, maar gaat toch vooral aandacht schenken aan de nummers die je recent hebt beluisterd. Daarnaast gaat Spotify ook kijken naar playlists van andere gebruikers die bijvoorbeeld dezelfde nummers als jou hebben beluisterd om zo andere gelijkaardige nummers die je nog niet hebt beluisterd voor te stellen. En het moet gezegd worden, we hebben de Discover Weekly playlist ondertussen zelf een paar keer getest en het is de moeite waard om te bekijken en te beluisteren. Volgens de online streamingdienst zijn al meer dan 1 miljard nummers via de Discover Weekly playlist beluisterd en bewaarde meer dan 70% van de luisteraars minstens 1 van de nummers in hun eigen playlist.

spotify discover weekly

spotify discover weekly

Bekijk je Spotify geschiedenis en voeg nummers toe die je eerder gemist hebt

Ooit via Spotify naar een radiostation of naar iemand anders zijn playlist aan het luisteren toen er een geweldig nummer opdook, waar je nadien spijt van hebt dat je het niet bewaard had? Ik heb het in ieder geval al wel meegemaakt. Geen probleem echter, je kan deze nummers toch nog terugvinden.

Open je Spotify desktop app, klik op het hamburgericoon rechts beneden en open je zogenaamde ‘play queue’. Daar kan je zien welke nummers je nog gaat beluisteren, maar ook welke nummers je al ooit op de online streamingdienst hebt beluisterd. Aangezien je afspeelgeschiedenis binnen je profiel gesynchroniseerd wordt, kan je er zelfs nummers terugvinden die je bijvoorbeeld op je smartphone, via je browser of op je gameconsole hebt beluisterd.

spotify geschiedenis

spotify geschiedenis

Voeg onmiddellijk nieuwe nummers van Shazam aan Spotify toe

De app Shazam is zoals waarschijnlijk wel bekend de perfecte app om nummers die je leuk vindt meteen een naam te geven. Toch kan het nog beter… door je Shazam app aan je Spotify-profiel te koppelen. Wanneer beide gesynchroniseerd zijn en Shazam heeft het nummer van je keuze herkend, druk dan op de kleine pijl naast de ‘play’-knop. Je merkt in het drop down menu een Spotify-optie. Hierdoor gaat het nummer in de online streamingdienst spelen en kan je het aan je eigen bibliotheek of playlist toevoegen.